2012-8-4 (Sat)

又一年喇!

無唸過我已經成年無打過呢個Blog…= ="

當初我升上中學無耐就整左呢個Blog。可能有啲人唔知,呢個Blog本來係喺Windows Live Space整嘅,原因係一有新Blog Post都可以顯示喺人地個MSN上面,等小學同學知道我嘅最新動向。

我細細個有個夢想:就係當我地大個左之後,無論你記唔記得小學同學嘅人名,你都仲記得小弟有個為大家而設嘅Blog。

我好希望Our Funny World可以成為小學同學聯絡大家嘅共同平台。

亦都係驅使我一直以黎繼續寫呢個Blog嘅原因。

不過,facebook已經徹底取代左我呢個blog嘅功能啦…

我有時喺度唸,如果當日我將「時刻俾人知道最新動向」呢個idea發揚光大,今日會唔會就變左第二個facebook呢?XD

anyway,今日,無論係中學同學定小學同學,只要係地球人,都應該有用facebook溝通,無facebook嘅,恐怕在這個世界上就只有火星人了…orz

時過境遷,Windows Live Space而家接埋左,Our Funny World都變左做Wordpress。連小弟同一班好同學都準備升大學喇。而家喺facebook,有中學班會,小學班會。但係,有時行行下街撞到熟人,時不時都會走過黎問小弟:

Our Funny World你仲寫唔寫架?

小弟覺得最欣慰嘅,係除左小學同學之外,有啲我唔熟嘅中學同學,雖然有我facebook,都照問我呢個Blog嘅動向。

所以,我都要在此感謝各位六年黎,支持同關注呢個Blog呀。

寫Blog,對我黎講係一個享受,將一啲平時唔敢講嘅嘢係Blog度講,有時甚至唔小心係Blog得罪人,不過,呢個就係我,我行我素,呢度就係我記錄生活軼事嘅日記簿。

但係要經營兩個Blog,就真係比較難。所以,我唯有決定不再在Our Funny World張貼日記專注其他聯絡平台網站。大家可以瀏覽其他網站繼續支持我。

Fairy Tales: http://kelvintales.blogspot.hk/

Facebook: http://www.facebook.com/manchunw

Weibo: http://www.weibo.com/manchunw

個人主頁:http://manchun.db.hk/

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s